marți, 4 octombrie 2011

Pregătirea şi Planificarea


1. Pregătirea şi Planificarea

Pregătirea şi planificarea unei zile de muncă în care urmează să ai mai multe vizite, diferă de la agent la agent, de la om la om. Pe lângă ceea ce ai învăţat de-a lungul timpului, o amprentă deosebită asupra pregătirii unei zile de muncă o are şi educaţia primită de-a lungul timpului. Şi spun asta pentru că unii agenţi, nu pun preţ deloc pe aspectul lor, nu dau atenţie igeniei lor personale (unghii netăiate, barba deasă, haine murdare sau neadecvate, pantofi murdari, etc.)

O zi de muncă începe din momentul în care te dai jos din pat (nu spun că începe atunci când te culci de fapt = deşi cam aşa este) şi pregătirea unei zile de muncă, începe cu atenţia deosebită igienei personale. Hainele trebuie să fie curate, călcate, pantofii lustruiţi. Un agent trebuie să fie tot timpul aranjat, tuns, parfumat. Impactul şi prima impresie îţi pot decide deznodământul acelei vizite. Nu trebuie să neglijăm importanţa arsenalului de lucru. Palmul şi telefonul de servici trebuie să fie încărcate zilnic, displayul curăţat (nu mânjit cu pasta pixului), verificat în fiecare dimineaţă – încărcarea cu date = sincronizarea. Nu trebuie să-ţi lipsească agenda personală, cataloagele de prezentare, ofertele cu produse ale companiei, chitanţierul care trebuie să conţină minim 20 chitanţe, calculator, instrumentele de scris.
Maşina = autoturismul cu care circuli în interes de servici, trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare cu actele în regulă. Dacă firma îţi oferă o coajă de maşină şi vezi că nu investeşte deloc în ea, îţi sugerez să-ţi schimbi jobul.

Momentele de dimineaţă pot fi decisive pentru ziua de lucru. Când te trezeşti şi te duci să te speli pe faţă, opreşte-te zece secunde în faţa oglinzii şi propuneţi un target personal. Simte-te mândru şi mulţumit de tine şi de munca ta. Crează-ţi o stare de entuziasm de cum te-ai trezit! Încă două sfaturi mai am pentru tine:
  1. Mănâncă dimineaţa!
  2. Citeşte măcar 10 minute dimineaţa despre vânzări!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu