marți, 23 august 2011

Fiţi mândru de profesia dumneavoastră!

Permiteţi-mi vă rog să vă fac o sugestie care vă poate schimba în mod revoluţionar eficienţa în vânzări: analizaţi atent modul în care vă vedeţi pe dumneavoastră înşivă ca agent de vânzări. Sunteţi mândru de profesia pe care o aveţi? Vă priviţi ca pe o persoană foarte abilă, foarte competentă din punct de vedere profesional? Vă consideraţi o resursă valoroasă pentru compania în care lucraţi şi pentru clienţii acesteia?

Puteţi obţine câteva indicii importante despre felul în care vă vedeţi din modul în care reacţionaţi în anumite situaţii.

De exemplu, cum răspundeţi atunci când cineva vă întreabă la o petrecere: "Cu ce te ocupi?" Vă simţiţi jenat şi răspundeţi vag: "Oh, lucrez în domeniul imobiliar" sau "Fac afaceri cu automobile"? Ori priviţi acea persoană drept în ochi şi spuneţi mândru: "Sunt agent de vânzări"?

Oamenii care ştiu să vândă cu măiestrie sunt convinşi că profesia lor este una dintre cele mai onorabile şi mai destoinice cariere pe care le-ar fi putut urma. Ei ştiu că toate fabricile şi toate organizaţiile prestatoare de servicii pe care le reprezintă ar ieşi curând din afaceri dacă toţi agenţii lor de vânzări ar renunţa să mai vândă. Mai rău, totuşi clienţii lor ar rămâne fără informaţiile de care au nevoie pentru a lua decizii de cumpărare inteligente.

Sper să fiţi mândrii de meseria pe care v-aţi ales-o şi să încercaţi tot timpul să vă dezvoltaţi, să fiţi nişte profesionişti. Momentan, eu personal, cred că nu există altă meserie care să se muleze atât de bine pe mine, ca aceasta de agent de vânzări. Cred că sunt făcut să vând, deşi nu o fac foarte-foarte-foarte bine. Dar îmi dau interesul să învăţ tot timpul, să mă dezvolt şi sper să ajung un profesionist în vânzări. La fel vă doresc şi vouă celor care lucraţi în acest domeniu!

2 comentarii:

Tamy spunea...

un mare adevar, atat timp cat nu iubesti ceea ce faci, nu vei avea succes, bani si satisfactie...O zi buna iti doresc!

Profesionist în viaţă spunea...

Multumesc asemenea Tamy!

Trimiteți un comentariu