miercuri, 20 iulie 2011

S-au schimbat vremurile. Adaptează-te!

Nu mai este cum a fost. A trecut vremea ţinutelor lejere şi a pantalonilor evazaţi. Purtăm haine, dar moda nu mai este aceeaşi. La fel se întâmplă şi în privinţa vânzărilor. Trebuie să schimbăm modul în care vindem în aceste vremuri sau nu vom mai face suficiente vânzări pentru a aduce profit.

Pentru a reuşi ca agent de vânzări profesionist, trebuie să reuşeşti să vinzi ceva cuiva de două ori...sau să vinzi cuiva care va merge şi va povesti şi altor persoane despre tine. Vânzările reprezintă o ştiinţă, un set de cuvinte, fraze şi tehnici care generează răspunsuri şi care îl conving pe potenţialul client să cumpere. Vă ofer mai jos un set de reguli scrise de Jeffrey Gitomer, la care vă rog să reflectaţi:

1. Vorbeşte(vinde) raportându-te la ceea ce înţelege, doreşte şi are nevoie clientul, NU la ce ai tu de oferit.
2. Adună informaţii personale...şi învaţă cum să le foloseşti,
3. Stabileşte relaţii de prietenie... Oamenii vor să cumpere de la prieteni, nu de la agenţii de vânzări.
4. Construieşte un scut protector al relaţiei, care să nu poată fi străpuns de nici un competitor
5. Găseşte un punct comun... Dacă amândurora ne place fotbalul sau amândoi avem copii, înseamnă că avem ceva în comun, care ne va apropia.
6. Câştigă încrederea... O dată ce i-ai motivat să acţioneze, ar fi de preferat să le câştigi încrederea suficient de mult încât să cumpere, altfel vor cumpăra de la altcineva.
7. Amuză-te şi fii amuzant... Nu este o tumoare pe creier, este cariera ta. Distrează-te cât poţi de mult. Dacă poţi să-i faci să râdă pe potenţialii clienţi, poţi să-i faci să şi cumpere.
8. Nu te lăsa prins vânzând... Eu nu mai vorbesc de mult ca un agent de vânzări. Este o teorie pe care trebuie să o învăţaţi şi dumneavoastră.

Vânzările sunt amuzante, vânzările sunt profitabile, dar numai dacă eşti dispus să iei în serios angajamentul tău de a fi cât mai bun în acest domeniu. Pentru a reuşi în vânzări trebuie să înţelegi că nu există numai o modalitate de a vinde, ci mai multe mii. Înveţi câte puţin de la fiecare, apoi combini ce ai învăţat cu propria experienţă şi adaptezi rezultatul la propria personalitate, pentru a-ţi dezvolta propriul stil de vânzare.

2 comentarii:

Lillee spunea...

hei, REVICT, nu? Nice to meet you :D

Bogdan Vasiliu spunea...

Hey! Yes it's me.

Trimiteți un comentariu